1 Nov

Så hittar du billiga hotell i Stockholm

Stockholm må vara en stad som ligger i en dyrare prisklass än andra svenska städer, men det innebär inte att du som turist måste tömma spargrisen för att besöka staden i några dagar. Faktum är att Stockholm är en mycket bra hotellstad med hotell i alla prisklasser. Med tanke på att det här finns massor av kulturevenemang, sportevent och konferenser – för att nämna några aktiviteter – är det inte så konstigt att det har vuxit fram en stark hotellbransch med många olika alternativ. Om du vill ha råd med att lägga pengarna på annat än boende kan du satsa på några av alla de vänligt prissatta hotellen i staden.

När du letar efter billiga hotell i Stockholm behöver du inte nödvändigtvis avgränsa sökningen till ett område. Eftersom Stockholm med internationella mått är lätt att ta sig runt i tack vare korta avstånd brukar det gå bra att bo i ett annat område än det där du tänkt tillbringa huvuddelen av din tid. Faktum är att Stockholm är en så vacker och naturskön stad att promenaderna genom staden till och med kan vara en del av attraktionen. En promenad från exempelvis Norrmalm till Södermalm tar dig igenom Gamla stan och du passerar många sevärdheter på vägen.

City Stockholm

Ett annat knep till att sänka priset på hotellvistelsen är att leta efter hotell som låter dig sköta en del av servicen själv. För vissa är det viktigt att bli ständigt uppassad på hotell av personalen medan andra föredrar att dra av några kronor på priset istället. Om du tillhör den senare kategorin finns det gott om hotell i Stockholm som låter dig exempelvis disponera ett kök på egen hand eller som har begränsade incheckningstider. På så sätt har de råd att sänka priserna och du kan komma billigare undan.

Det är dock inte alltid nödvändigt att sänka standarden för att hitta ett prisvärt hotell. Ett sätt att hitta de bästa priserna är att leta på såväl hotellens ordinarie hemsidor som olika typer av bokningssajter. På så sätt kan du vara säker på att du inte missar något av alla erbjudanden som brukas ges av hotellen i Stockholm.