20 maj

Lydmar hotel

För dig som vill ha ett exklusivt boende i centrala Stockholm erbjuder Lydmar hotel komfortabla rum med avslappnad elegans. Hotellet bjuder på förstklassig service av personal som vill göra din vistelse minnesvärd. För dig som inte känner till staden står personalen – som har stor lokalkännedom – gärna till tjänst. Som gäst på Lydmar hotel har du möjlighet att utnyttja intilliggande Grand hotels spa och gym. Gymmet kan du utnyttja utan extra kostnad. Tidigare gäster på hotellet uppskattar den varma, mysiga atmosfären, men också de sköna sängarna och de stora, lyxiga badrummen.

Bra läge i centrala Stockholm

Hotel Lydmar passar perfekt för alla som besöker Stockholm. Hotellet har även barnvaktsservice för dig som reser med barn och vill ha en liten stund på egen hand. Lydmar hotell har ett utmärkt läge med bara 20 minuters promenad från Stockholms centralstation och Gamla stans tunnelbanestation. 10 minuter bort ligger Sergels torg, Kungliga operan och Kungsträdgården. Stockholms omtalade snöoväder gjorde att många tog in på hotell Lydmar eftersom läget passade ypperligt för många som jobbar i Stockholms city. En varierad frukostmeny serveras varje morgon. Hotellets restaurang har öppet hela dagen och här serveras även brunch, lunch och middag. Hotellets kök har gott rykte och du finner både franska och svenska rätter.

Hotellets historia och ägare

Hotellet har fått sitt namn från den förste ägaren Pelle Lydmar. 1993 omvandlade han Eden Terrace Hotel på Sturegatan till Sveriges första designhotell. 62 rum dekorerades med konst och hotellet uppmärksammades för bland annat olika livespelningar i hotellobbyn som var gratis för allmänheten. Trots protester stängde hotellet år 2006 på grund av att fastighetsägaren ville göra använda byggnaden till kontorslokaler. 2008 återupplivades hotellet på Blasieholmen, i det Edelstamska huset som fick sitt nuvarande utseende på 1880-talet. Nu återställde man 46 rum i en totalrenovering invändigt. 2009 fick man ta emot ROT-priset för bästa ombyggnad, av Stockholms byggmästareförening och man tilldelades även Stockholms handelskammare stadsmiljöpris. 2013 såldes hotellet till Grand hotel.