18 Dec

Skön tur i Stockholm

Stockholm är en mycket vacker stad och avsett om du reser dit i jobb eller som rekreation, så vill du självklart hitta både hotell och flyg i rätt prisklass. Vilket hotell eller flyg som passar dig bäst beror på vad du ska göra.

Resan till Stockholm

Oavsett var du bor i landet är det enkelt att ta sig till Stockholm: via bil, buss, tåg eller flyg. Om du bor längre ifrån, som i Norrland , sparar du mycket tid genom flyget. Att åka med flyg Stockholm Umeå tar knappt en timme. Det är också enkelt att ta sig mellan centrala Umeå och flygplatsen. Det är ofta lätt att hitta billiga biljett på nätet för inrikes flyg.

Från flygplatsen till centrum

Oavsett om du flyger från Arlanda eller Bromma flygplats finns det flera sätt att ta sig till och från flygplatsen. Det enklaste är självklart taxi. Om du har mycket bagage eller om ditt hotell ligger långt ifrån en busshållplats, tunnelbanestation eller pendeltåget är taxi ett gott alternativ. Om du har mer tid och främst vill ta dig in till centrum finns det både bussar och snabbtåg från Arlanda att åka med. Till och från Bromma går det bussar. Det är enkelt att hitta buss och snabbtåg in till centrum från Arlanda, då det är en genomtänkt flygplats.

En fråga som alltid uppstår vid resande – både vid en arbetsresa eller semester – är på vilket hotell man ska bo. Det finns för- och nackdelar med alla boenden. Fördelen med ett boende som ligger lite utanför centrum är priset: mycket för pengarna. Det är också lättare att hitta lediga rum. Vissa hotell kan också ligga i en naturskön omgivning.

För en barnfamilj kan ett hotell som ligger i utkanten av Stockholm vara ett gott och billigt alternativ. Om man är intresserad av naturen kan det vara en god idé att leta efter ett hotell näta Stockholm Skärgård.

Hotell i centrala Stockholm är oftast lite dyrare. Men, ibland kan du tjäna på att bo centralt, trots att det blir dyrare per natt. Genom att kunna gå tillbaka till hotellet under dagen, gå och vila på eftermiddagen eller köpa med en smörgås att äta på rummet, så blir själva dagen ute på stan billigare. Om du har flyget från t.ex. Umeå eller Göteborg till Stockholm, måste åka ut till ditt hotell och sedan åka in till centrum, så försvinner en stor del av dagen. När du bor centralt behöver du bara ta dig till ditt hotell och sedan börja dagen i huvudstaden.

Tänk också igenom vad du ska göra under din vistelse och boka hotell utifrån det. Om du ska se en match i Globen, så kan det vara klokt att boka hotell nära Globen, så behöver du inte spendera som mycket tid på att åka mellan hotellet och de saker som du vill se och göra i Stockholm.