10 Dec

Starta upp ett hotell i Stockholm

Det är sällan helt problemfritt att starta upp ett hotell, speciellt inte på ett ställe där det redan finns flera boendealternativ. Om man vill starta ett hotell i Stockholm kan det vara bra att fundera över vilken typ av hotell man vill starta. Dessutom måste man veta hur man ska locka kunder just till det egna hotellet.

Rumsinredning

När man ska starta upp ett hotell måste man veta hur man ska inreda rummen. Ska det vara samma typ av inredning på alla rum, eller ska varje rum få ett eget tema? Om varje rum har ett eget tema på sin inredning känns det lite mer genomtänkt och gästen kan få en mer hemtrevlig känsla. En sak man bör tänka på är dock att man inte belamrar hela rummet med massor av prydnadssaker och liknande. Gästen kan behöva lägga ifrån sig sina saker och dessutom bör man se till att rummen är relativt enkla att städa.

Ekonomi

Det är inte så billigt att starta ett hotell. Det ska köpas in en byggnad, man ska inreda rummen och anställa personal om så behövs. Ett alternativ kan vara att ta ett företagslån via till exempel capcito.com för att täcka upp för kostnaderna till en början. Det är dock viktigt att man kommer ihåg att lånet ska betalas tillbaka så småningom. Ett annat alternativ är att man har ett annat arbete vid sidan av driften av hotellet. Det kan fungera till en början om byggnaden måste renoveras eller liknande. Man kan också försöka hålla nere kostnaderna så gott det går. Kanske kan man själv arbeta mer på hotellet för att slippa anställa så mycket personal? Man kanske kan sköta tvätt själv istället för att skicka iväg lakan och annat. Även när det gäller mat som serveras på hotellet kan man välja bra men billigare råvaror. Man kanske inte behöver ha fullt så många rätter som á la carte under hotellets uppstart? Då kanske en lunchbuffé samt en kvällsbuffé passar bättre?

Ska husdjur vara tillåtna?

En annan sak som är bra att fundera över är om husdjur ska vara tillåtna på hotellet. Då kan man behöva ställa i ordning speciella rum som sedan inte hyrs ut till allergiker.

Viktigt att det är rent och fräscht

När man har ett hotell måste man se till att det är rent och fräscht. Om det är någon som ska hyra ett rum måste det vara välstädat, handdukar ska vara bytta och lakanen ska vara rena. Dessutom måste gemensamma utrymmen som toaletter, korridorer, entréer med mera vara fräscha. Det här är en sak som annars kan göra att gästerna väljer ett annat hotell. Det gäller dock också att tänka på miljön genom att inte använda allt för starka kemikalier. I rum som inte ska få någon gäst behöver man inte heller lägga in nya lakan och handdukar förrän rummet ska användas.