3 apr

Naturnära hotell i Stockholm

Bara för att man reser till Sveriges huvudstad betyder inte det att man behöver överge möjligheten att bo med nära tillgång till naturen. Däremot får man kanske av förklarliga skäl söka sig en bit utanför tullarna för att hitta något liknande, men inte så långt som man kanske skulle kunna tro, då Stockholms omnejder kan skryta med många fina grönområden.

Ett sådant är Hagaparken i Solna kommun, och norr om den parken, nära Fjärilshuset, hittar man Radisson Blu Royal Park Hotel. Här har man ungefär fem kilometer in till Stockholms centrum, som man kan ta sig till med hjälp av buss 67 (bussen har hållplats utanför hotellet). På bara någon minuts gångavstånd har man dock Hagaparken med alla möjligheter den erbjuder till löpning, promenader, picknickar eller bara lugna stunder i gräset. Det är ett perfekt hotell om man vill komma bort från stadens hektiska liv, men ändå ha nära tillgång till allt som innerstaden har att erbjuda.1280px-Hagaparken_Kupferzelt_2007

Ett hotell som ligger inte bara nära naturen, utan också nära havet, är Grand Hotel Saltsjöbaden, där man både har nära till Stockholms vackra skärgårdsmiljö och till Stockholm city. Det tar ungefär 40 minuter att komma in till centrala Stockholm med Saltsjöbanan från hotellet, men i utbyte mot den lite längre restiden kan man rätt utanför hotellets portar blicka ut över havet och vandra över stenhällar och klippor.

Vill man uppleva havet lite närmare stan, och dessutom bo på ett designhotell, kan man checka in på Hotel J i Nacka. Från detta hotell tar det bara 10 minuter in till stan, men man kan ändå bo med utsikt över havet. Förutom det har hotellet också ett antal grönområden i närheten, bland annat en innergård med en vacker grön gräsmatta och solstolar, där man kan koppla av efter eller inför några timmars sightseeing i stan. För hotell som Hotel J, som har stora gräsmattor att sköta, är det viktigt att ha en bra och effektiv gräsklippare att tillgå. Om du också har en stor gräsmatta, och har samma behov, hittar du ett stort utbud av gräsklippare på Byggmax.se.

Vill man komma ännu närmare Stockholms turistmål men ändå bo naturnära är Scandic Hasselbacken ett av de bästa alternativen. Då bor man på Djurgården, mitt ibland turistmål som Skansen, Gröna Lund, Vasamuséet, Junibacken, Liljevalchs och Moderna muséet, liksom bland den grönska som är Djurgården.