20 feb

Lyxiga hotell i Göteborg

Sveriges näst största stad har många besökare, Göteborg är en populär stad. Många besökare kommer från utlandet, men en stor del kommer från Sveriges olika hörn. I Göteborg finns det mycket att se och göra, många sevärdheter, butiker, restauranger och caféer. Hit kommer besökare på weekendresor, men även för längre vistelser. De senaste åren har weekendresor i Sverige blivit väldigt populära och Göteborg är en populär destination. Det finns många hotell för alla smaker, olika standard och prisklasser. Klassiska och moderna hotell med olika inredningsstilar. Göteborg har flera lyxhotell som är välkända.

Unika lyxhotell i Göteborg

Organisationen World Luxury Hotel Awards har utsett världens lyxigaste hotell. Flera västsvenska hotell vinner lyxpris i denna rankning, inte mindre än tre av fem priser i tävlingen. Hotellet Pigalle har fått ett pris i kategorin Luxury City Hotel. I detta hotell får gästen den bästa tänkbara upplevelsen på grund av serviceteamets engagemang. Hotellet öppnade år 2014 och är beläget i Brunnsparken i Palacehuset från 1700-talet. Inredningsstilen är unik och väldigt omtalad. Falkenberg Strandbad i Halland är ett annat hotell i Västsverige som fått ett pris i kategorin Luxury Hotel & Conference Center. Enligt World Luxury Hotel Awards finns även Sveriges lyxigaste golfupplevelse i Göteborg. Priset i kategorin Luxury Golf Resort har gått till Sankt Jörgen Park

Vi lever i ett rekommendationssamhälle

Det är kunderna som röstar fram och avgör vilka hotell de anser vara bäst när det kommer till World Luxury Hotel Awards. Att vinna utmärkelser som dessa kan i vissa fall göra arbetet svårare. Förväntningarna höjs och förtroendet som man har byggt upp kan enkelt raseras. I och med att vi använder oss mycket mer av sociala medier har rekommendationssamhället vi lever i ändrats. Vi delar med oss av våra erfarenheter och omdömen och detta hjälper oss när vi gör våra val. De ovannämnda hotellen som vunnit priserna är väldigt populära och unika. Västsverige och Sydsverige är de stora vinnarna när det gäller lyxhotell.