9 feb

Lyxhotell i Stockholm

När man pratar om lyxhotell i Stockholm brukar Grand Hôtel nämnas först. Visst är det gamla 1800-talshotellet en av Stockholms vackraste byggnader, men det finns fler hotell som förtjänar att nämnas i samma mening. Dessa lyxhotell har kanske inte samma historia, men de har en service och komfort som kan mäta sig med de allra bästa – och dessutom kan du ofta komma undan med en billigare prislapp. Beroende på vilken säsong du besöker hotellet samt om det är några stora evenemang i närheten under perioden kan du göra riktiga klipp.

Sheraton Hotell är ett av Stockholms hotell som har tilldelats fem stjärnor. Det innebär att det håller allra högsta kvalitet inom en mängd olika områden. Sheraton har visserligen bara funnits i drygt 40 år, men det har ändå en viktig historia både för företaget och för Stockholm. Sheraton är en anrik amerikansk hotellkedja som i slutet av 1960-talet kände att de ville expandera sin verksamhet till länder utanför USA. Valet föll då på Stockholm och Europas första Sheraton-hotell stod klart 1971. Sedan dess har det tagit emot dignitärer och gäster från hela världen.Lyxhotell i Stockholm 1

Nobis Hotel är ett hotell som ligger beläget vid Norrmalmstorg i centrala Stockholm. Därifrån har hotellet uppsikt över närliggande institutioner som Kungsträdgården och Dramaten. Nobis Hotel har länge riktat in sig på främst affärsresenärer. Det innebär att det här femstjärniga hotellet har en modern och avskalad design som passar utmärkt för den som behöver få arbetsro på resan. Här finns också all komfort som en gäst kan tänka sig med välutrustat gym, spa och mycket annat. Det betyder att du kan få inspiration till saker i ditt eget hem – som en jacuzzi eller nya duschdörrar.

Ett problem för människor som inte bor på hotell i tjänsten och därmed får boendet betalt av företaget kan vara att ett femstjärnigt hotell ofta kostar en rejäl slant per natt. Ett vanligt enkelrum kan då kosta mellan 1 000 och 2 000 kronor medan sviter ofta kostar flera gånger den summan. Om du vill bo på ett femstjärnigt hotell i Stockholm utan att behöva spräcka semesterkassan kan ett knep vara att söka på datum som annars inte anses vara så attraktiva. Vissa veckodagar brukar innebära mindre beläggning på hotellen än andra.