9 apr

Konferenshotell i Stockholm

Det råder inte brist på hotell i Stockholm, men vissa av dem lämpar sig bättre för större företagsevenemang, som konferenser, än andra. Om du håller på att planera en konferens för ditt företag kan det därför vara en bra idé att titta lite extra noga på dessa hotell.

Om man vill hålla sin konferens i hjärtat av Stockholm, så nära centrum som man kan komma, är Mornington Hotel ett av de bästa alternativen. Det ligger på Nybrogatan, nära Östermalmstorg och Humlegården och allt som Östermalm kan erbjuda i form av shopping, kultur, museer, restauranger och nattliv. Om man inte vill behöver man dock inte lämna hotellet, eftersom det finns restaurang, bar och träningsmöjligheter inne i hotellet. Inredningen ger hotellet en gemytlig och intim känsla, dels genom varma färg- och materialval som trä, brun mocka, läder i beige och ljust linnetyg, dels genom bokhyllor fyllda med böcker, som finns både i lobbyn och på rummen. På Mornington finns konferenslokaler som kan inhysa upp till 54 personer, i biosalongssittning. Det finns dock även mindre lokaler för separata möten eller mindre konferenser.Ostermalmstorg_2008

Om man ska anordna en större konferens, för upp till 1 000 personer, eller om man bara föredrar att hålla till på Södermalm i Stockholm, kanske man hellre bokar in sig på Clarion Hotel Stockholm, som ligger på Ringvägen, precis vid Skanstulls tunnelbanestation. Här finns 17 olika konferenslokaler i olika storlekar, som kan ta emot allt ifrån 10 till 500 deltagare. På hotellet finns också en bankettsal med plats för 500 personer, där man kan anordna en stor avslutning på konferensen. Om deltagarna skulle vilja slappna av efter en dags arbete och inspiration, kan de göra det i hotellets spa, som är inspirerat av ayurveda, eller i någon av hotellets barer eller i restaurangen.

Nackdelen med båda dessa hotell är dock att man måste boka dem med god framförhållning för att vara säker på att få de datum man önskar. Om man behöver boka ett konferensrum eller ett mötesrum med kort varsel är det därför bättre att vända sig till Poppice, där man snabbt kan få bekräftelse på en bokning med kort varsel, och utan att behöva få offerter.