30 jan

Hotell i Kista

Det finns många anledningar till att man kan vilja bo i Kista under sin vistelse i Stockholm, trots att området ligger utanför de centrala delarna av staden. Många som besöker Stockholm i jobbet har till exempel ärenden i Kista, eftersom man där hittar Kista Science City, och många IT-företag och tekniska företag har sina högkvarter i området däromkring. I Kista ligger också ett campus till Stockholms Universitet och KTH, liksom Kista Galleria, som lockar många besökare tack vare sitt stora shoppingutbud. En annan anledning till att man kan vilja ha sitt hotellrum i Kista är om man ska delta i teambuilding i Stockholm som anordnas på O’Learys Kista Event Center. Kort sagt finns det många anledningar att bo på hotell i Kista, och som tur är finns det också hotell för att möta det behovet.800px-Kista

Ett hotell som riktar in sig särskilt på de som besöker Kista i jobbet är Scandic Victoria Tower, som utger sig för att vara ett designhotell. Som ett led i detta är alla möbler i hotellet designmöbler, och utsidan är helt täckt i glas. Hotellet passar sin målgrupp såtillvida att det ligger mitt i Kista Science City. Det är ett fyrstjärnigt hotell som bland annat erbjuder sina gäster en relaxavdelning, en skybar, en restaurang och en minibutik. Den miljömedvetna kan också glädja sig åt att det är ett Svanen-märkt hotell.

Ett budgetalternativ är Good Morning Kista som ligger knappt två kilometer ifrån Kista Galleria och centrala Kista. Good Morning Kista är ett trestjärnigt hotell som enligt dess besökare levererar det man förväntar sig av en bra hotellnatt, utan några utsvävningar eller extra krusiduller. Man får bekväma sängar, rena rum och en god frukost – varken mer eller mindre. På detta hotell ser man en större blandning av gäster än det affärsinriktade Victoria Tower, då familjer och par väljer att bo där såväl som affärsmän och -kvinnor.

Ett hotell närmare Kista centrum, som har tagit inspiration från IT-företagen i Kista för sitt namnval, är Mr Chip Hotel. Också detta är ett trestjärnigt hotell, men om man vill ha nära till tunnelbana och Kista Galleria är detta att föredra framför Good Morning Kista.