25 feb

Designhotell i Stockholm

Norden och Skandinavien är välkänt för sin design, och när man ska semestra i en stad som kallar sig ”The Capital of Scandinavia” kan man alltså med rätta förvänta sig att det finns hotell och boenden utöver det vanliga i designväg. Man skulle inte heller behöva bli besviken, då Stockholm har mycket att erbjuda den som letar efter ett boende utöver det vanliga på sin semester.

Mitt i centrala Stockholm finns en byggnad som nog fångar mångas uppmärksamhet, kanske så snart de tar sina första kliv utanför Centralstationen. Mitt bland broar och järnvägsspår reser sig nämligen en silvrig och kurvig byggnad, som speglar det intilliggande vattnet. Var och en som ser på byggnaden förstår att mycket tanke har gått åt till dess design, och inuti denna byggnad ligger Radisson Blu Waterfront Hotel. Den enda nackdelen, för de som verkligen letar efter ett hotell med unik design, är att det bara är utsidan av detta hotell som är unikt – på insidan är Waterfront Hotel ett lyxigt, modernt hotell med bra service, bra och rena rum och hög standard, men inte något särskilt eller unikt när det kommer till inredningen.hotel-905504_960_720

Då kanske det betydligt mindre Motel L i Mårtensdal passar bättre. Detta hotell kan sägas vara Waterfront Hotels motsats, då det ser anspråkslöst ut på utsidan, men överraskar sina besökare med färgstarka fondtapeter och heltäckningsmattor i roliga mönster på insidan.

En riktigt unik vistelse får man om man övernattar på Nordic Light Hotel. I detta hotell finns hundratals olika ljuskällor, som tillsammans skapar vackra ljuskreationer och stämningar, till exempel rum upplysta i svagt blått med röda hjärtan projicerade på väggarna, eller korridorsväggar upplysta med lila väggbelysning, eller mötesrum med glasväggar och en sfärisk lampa som skiftar i färgton och intensitet. Kai Piippo är skaparen bakom de olika ljusdekorationerna och miljöerna, och tanken bakom dem är att lyfta humör och stämningar i en stad som får mindre än fem solljustimmar om dagen på vintern.

Om du blir inspirerad av inredningen under din vistelse på något av dessa designhotell, och skulle vilja göra några förändringar i ditt eget hem när du kommit hem igen, hittar du alla möbler du behöver på Furniturebox.se.