15 Dec

Hyra kontorshotell

Vad innebär egentligen begreppet kontorshotell? Jo, namnet antyder att det rör sig om kontor och hotell, men det handlar inte om att sova över på kontoret med inkluderad frukost. Istället betyder kontorshotell att man som företag hyr in sig i möblerade kontorsmiljöer istället för att skaffa en helt egen lokal. Förutom möblemang så tillhandahåller man även en kontorsservice med reception och växel och allt detta får man för en specifik månadskostnad. Dessutom finns det tillgängliga konferensrum och mötesrum som går att boka efter behov på samma plats, samt faciliteter som kök och toalett m.m. Det är således praktiskt på många sätt att hyra en plats på ett kontorshotell.

Sök ditt kontorshotell på nätet

Om du befinner dig i storstäderna som Stockholm, Göteborg och Malmö, är det i regel enkelt att hitta ett kontorshotell. Du går bara in på nätet och knappar in kontorshotell Stockholm eller liknande, och kommer sedan få upp mängder med alternativ. Då kontrakten är så pass korta brukar det vara lätt att hitta en plats just för dig och ditt företag.

Därför bör du hyra i ett kontorshotell

Det som är extra fördelaktigt med ett kontorshotell är att man som företag slipper binda upp sig med långa kontrakt som inte får brytas inom en viss tid. Med ett kontorshotell behöver man inte oroa sig för täta kontrakt och långa uppsägningstider, utan kan flytta in och ut med väldigt kort varsel. På så sätt blir det enklare om man vill ha en tillfällig lösning när man vill byta kontorsmiljö men kanske inte har hittat det perfekta kontoret ännu, eller om företaget går i konkurs, är nystartat eller har ekonomiska bekymmer och man inte vågar skaffa en kontorsplats på ett långtidskontrakt.

Det som du betalar för när du väljer att ta del av ett kontorshotells erbjudanden, är skrivbord, stol, förvaring, kök, toalett, adress, städning, reception, el, internet, försäkringar, underhåll, utrustning som kopieringsmaskin, datorer, scanner och liknande, säkerhetspersonal och så vidare. Med andra ord betalar du för allt du normalt har tillgång till på ett vanligt kontor men som du kanske själv har investerat i som inventarier. Dessa inventarier hyr du istället och får på så sätt ned kostnaderna.

En växande lösning

Ett kontorshotell är särskilt bra när ditt företag är i ett växande skede, men även om personalen skulle vara tvungen att minska i antal. Kontorshotell är ett säkert kort eftersom hyreskontrakten oftast inte brukar sträcka sig längre än 3 månader åt gången. De flesta företag som använder sig av kontorshotellens fördelar är av mindre art med ett maximalt antal anställda på 20 stycken. Den flexibilitet och rörlighet som ett kontorshotell innebär som dessutom går hand i hand med den mobila världen i övrigt, gör att denna typ av kontorslösning växer i popularitet.